TANÁCSADÁS UTÁN

Kinek, hogyan segíthet akár egy ingyenes lehetőség

40-es női kliens. kicsit vibrál körülötte a levegő, élete épp krízisben van. Foglalkozik önismerettel, el is végzett már egy – két tanfolyamot. Külföldön dolgozott, ahol megtalálta a szerelem, aztán hazajött kedvesével. Jelenleg ő a családfenntartó. Szinte azonnal elvállalt egy tanári állást, de nem érzi sajátjának. Kisiskolásokkal foglalkozik, akikhez nincs igazán tapasztalata és a rengeteg készülés ellenére is kevés a sikerélménye. A diákjai szeretik, viszont szakmailag nem érez haladást. Nem tudja, maradjon vagy keressen új munkát. A fizetése így sem elég, és vészesen fogynak a tartalékok, szellemileg és testileg is rettenetes fáradt.

eyes

A beszélgetés során még sok személyes információt kapunk. A legfőbb cél a tanácsadásban, hogy kisegítsük a jelenlegi krízishelyzetből, és tudjunk konkrét módszereket ajánlani. Sokszor már az is segít, ha meghatározunk és tudatosítunk dátumokat, mert akkor már nem végeláthatatlan maga a helyzet. Ebben az esetben a második félév vége. Vagyis “csak” eddig kell a napi feszültségekkel valamit kezdeni. Ehhez konkrét javaslatokat tettünk napi akár 5-10 percben is elvégezhető stresszoldásra, feltöltődésre. Mivel a kliens foglalkozott már NLP-s technikákkal, így Én képpel kapcsolatos gyakorlatokat javasoltuk. Emellett biztattuk, hogy tárhuzamosan keressen olyan munkát, ami a kvalitásainak megfelelő, jelentkezzen, pályázzon.

Az egyéni Bach keverékét úgy állítottuk össze, hogy ebben a stresszes és nehéz élethelyzetben tudjon neki segíteni, türelmesebb tudjon lenni akár önmagával szemben is, a napi traumákat is könnyebben tudja átvészelni, feldolgozni, emellett erősítsük abban, hogy higgyen önmagában, tudja értékelni, és szeretni önmagát.

Visszajelzések a klienstől. Az egyéni keveréke jó volt, segített a hétköznapi stresszben, már nem érezte magát annyira feszültnek, idegesnek, kiegyensúlyozottabbá vált. A munkahelyen újabb problémák jelentkeztek, nem tudták kifizetni, így ez volt az utolsó csepp a pohárban, hogy beadja a felmondását. Elmondása alapján, most nem félelemből akar dönteni, mint amikor az előző állást elfogadta, hanem meggondoltan, és csak olyan munkát fogad el, ami minden szempontból megfelelő lesz. Már volt több állásinterjún, fel is vették volna, de a fizetés annyira kevés volt, hogy kénytelen volt elutasítani. Beiratkozott online tanfolyamra is, ami az én kép építésben segít neki. Sokat van vidéken, mert ez a környezet segíti a feltöltődésben, és az önbizalom építésben.

Ez a kliens fontos lépést tett, amikor nem maradt egy olyan munkahelyen, ami eleve nem volt jó a számára, és a végén már a legcsekélyebb anyagi megbecsülést sem kapta meg. Emellett az is nagy előrelépés, hogy nem félelemből akar dönteni. Felismerte, hogy ez nem segít, és érdemes kivárni, tenni érte, mert akkor megjön az eredmény. Ezzel egy időben, kihasználva a szabadidejét erősíti azokat a képességeit, amit fejleszteni szeretne.

Valahogy így hat egy segítő beszélgetés, megerősít, és elindít. A tennivaló, a feladat a kliensre marad, ez kikerülhetetlen. Akik megteszik a maguk részét, azok tapasztalhatják a változást, és az eredményeket.

Erőss Anna önismereti tréner – lélek és családrend mediátor

2016.04.27.

 

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s